I verkstedet foredler beboere og medarbeidere biodynamiske grønnsaker til intern bruk i landsbyen.

Arbeidet følger sesongen i gartneriet og det som vokser vilt i naturen. Vi har et godt og tett samarbeid med gartneriet. Grønnsakene blir foredlet og konservert i form av frysing, sylting, tørking og fermentering. Vi lager pesto og chutney, syltetøy, saft og mos av egne og delvis innkjøpte bær.
Epler blir til eplemos, eplejuice og tørket til eplechips.
En gang i uken lager vi salat til hele landsbyen, og for spesielle anledninger tilbereder matforedlingsteamet for eksempel suppe til alle. Vi samarbeider også med de andre mat-verkstedene i landsbyen og deltar i dugnader.

Vi synes det er fint å få nye ideer eller ønsker, slik at vi kan lage nye ting og eksperimentere med våre dyrebare råvarer.

Når det ikke vokser noe på marken om vinteren, er vi glade for å ha grønnsaker klare i fryseren eller syltetøy som smaker sommer. Jobben vi gjør er meningsfull for hele landsbysamfunnet. Det er viktig at alle i verkstedet kan delta i hele prosessen med foredling, lære og forstå hva vi gjør. Alle får arbeide i sitt eget tempo samtidig som det er samarbeid mellom alle på verkstedet. Vi legger opp til at alle kan lære å ta ansvar for sine oppgaver.