Vidaråsens bakeri ble startet tidlig på 70 tallet og er landets eldste økologiske bakeri med kontinuerlig drift siden da. Bakeriet bruker utelukkende biologisk-dynamiske eller økologiske råvarer og er en Debiogodkjent bedrift.

I dag arbeider det 10 personer i bakeriet.

Vår viktigste oppgave er å gi faglig kvalitativt arbeid til landsbyens beboere med fokus på egenutvikling.

Bakeriet produserer det meste av landsbyens behov for ferske bakevarer. Vi lager også for tiden pizza til alle hus en gang i uken.

Utover landsbyen behov har bakeriet produksjon for salg utenfor landsbyen mange produkter blant annet forskjellige typer pasta, kjeks og forskjellige julebakst.

Miljøet er viktig for bakeriet, både det ytre og det indre

Vi prøver å minske emballasjebruken og resirkulerer alt avfall. Vi gjør mye for at arbeidstakerne skal ha et godt arbeidsmiljø hvor individet står i sentrum.

Vi har innledet et samarbeid med Den gode baker om distribusjon. De har biler som leverer på Østlandet 4 dager i uken. Dette blir det mindre transport av.

Johan Fuglår